شاخص کل بورس سال گذشته در 20 خرداد ماه 260 هزار و 267 واحد بوده است و حالا نسبت به سال گذشته همین موقع بیش از 850 هزار واحد رشد داشته است
طوفان صعودها در بورس روز گذشته هم ادامه داشت و شاخص کل بیش از 4 درصد رشد کرد و عدد آن به یکمیلیون و 116 هزار واحد رسید؛ عددی که البته ابتدای صبح امروز کمی ریزش کرد ولی باز شاخص و نمودار رو به اوج گذاشت تا ریزش 4 هزار واحدی را جبران کند. بورس تهران بعد از چند روز ریزش در هفته گذشته از ابتدای هفته جاری باز روند رو به رشد را تجربه کرد بهنوعی که از 950 هزار واحد تاکنون (ظرف 4 روز) بیش از 160هزار واحد رشد را تجربه کرده است تحولی که باعث شده ارزش کل بازار سهام هم 5005 هزار میلیارد تومان برسد که عددی تاریخی در بازار سهام کشور محسوب میشود.
بورس ایران به اصلیترین بازار سرمایهگذاریهای خرد و کلان بدل شده است به صورتی که تنها روز گذشته 13 هزار میلیارد تومان ارزش کل معاملات بوده است. همچنین طبق آمارهای بورس روز گذشته 1430 میلیارد تومان پول جدید از سوی سهامداران حقیقی وارد این بازار شد که عددی بسیار قابلتوجه است و نشان از نگاه ویژه مردم به بورس دارد. در ماههای گذشته بازار سرمایه در نگاه مردم روی بورس افتاده و همین موضوع دلیلی شده تا بسیاری از سرمایههای سرگردان و خرد سر از بورس دربیاورند موضوعی که این روزها در بسیاری از گعدهها هم میتوان حرفهایی درباره آن را شنید. البته در ابتدای خرداد بازار بورس با نوسانات چندروزهای روبهرو شد به صورتی که شاخص که به بالای یکمیلیون واحد رسیده بود چند روز سقوط کرد و به زیر این عدد رسید و دوباره اوج گرفت.
20 اردیبهشت شاخص کل بازار سرمایه ایران برای اولین بار مرز یکمیلیون واحد را رد کرد و شاهد یک رکورد تاریخی بود و حالا باگذشت یک ماه این عدد به یکمیلیون و 126 هزار واحد رسیده است. نکته جالبتر ولی این است که شاخص کل بورس سال گذشته در 20 خردادماه 260 هزار و 267 واحد بوده است و حالا نسبت به سال گذشته همین موقع بیش از 850 هزار واحد رشد داشته است.
البته این روند رشد و جهشهای پیدرپی ناگهانی بسیاری از کارشناسان را حتی در مدیریت بورس نگران کرده است. محمود رضا خواجه نصیری، نایبرئیس هیئتمدیره بورس تهران با هشدار گفته است: « بر اساس مطالعات انجامشده روی سهام شرکتهای بورس، در سال۹۸، رشد قیمت ۷۵درصد شرکتها، ازنظر تعداد و ۵۵درصد آنها ازنظر ارزش، با عملکردشان همخوانی نداشته است. طبق آمارها ۹۸ درصد شرکتهای بازار سرمایه به لحاظ تعدادی، دارای انحراف منفی بازده سهم از رشد فروش و سودآوری هستند و تنها ۲ درصد این شرکتها توانستند رشد مساوی و یا بهتر از بازده سهم را تجربه کنند. بهعبارتدیگر قیمت سهام این شرکتها در سال ۹۸ رشد کرده اما در مقابل انتظار رشد سودآوری و فروش آنها با این رشد قیمتی همخوانی ندارد و عملکرد شرکتها نتوانسته آن را پوشش دهد.